A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) idén is elindította országosan a rekortán pálya fejlesztési programját, amelynek köszönhetően számos településen lehetőség nyílik kültéri kézilabdapályák építésére, illetve meglévő kézilabdapályák felújítására. A programba Komárom is bekerült, így az MKSZ-szel történt egyeztetések után két városi intézmény,  Kultsár István Szakgimnáziuma és Szakközépiskola, valamint a Feszty Árpád Általános Iskola is hamarosan új játéktérrel gazdagodik.

„Nagyszerű lehetőséghez jutott ezzel a pályázattal Komárom, hiszen ezzel is elősegítjük a mindennapos sportolását a diákoknak, emellett felhívjuk a figyelmüket az egészséges életmódra” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila. A polgármester hozzátette: egy-egy pálya teljes beruházási értéke több mint 32 millió forint volt, amelyet teljes egészében az MKSZ finanszíroz.

A TSzC Kultsár István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában október 3-án át is adta az önkormányzat a munkaterületet a kivitelezőnek és várhatóan még idén befejeződnek a munkálatok.

„A Feszty Árpád Általános Iskola esetében jelenleg a szerződéskötés szakaszában vagyunk, de rövid időn belül ott is át tudjuk adni a munkaterületet és jövő év elejére elkészülhet az új pálya” – emelte ki Molnár Attila.