Május 18-án Komárom egy napra Richter Egészségvárossá változik. A rendezvényről kedden sajtótájékoztatót tartott Molnár Attila polgármester, Lőrinczi Enikő a Selye János Kórház főigazgatója és Csaba Lajos, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatokért felelős osztályvezető-helyettes a Városháza dísztermében.

Csaba Lajos elmondta, hogy a résztvevők aktivitásukkal nemcsak saját egészségükért, hanem kórházukért is tehetnek.

„A Richter Gedeon Nyrt. 2 millió forint alapadományt ajánl fel a Selye János Kórház és Rendelőintézet számára. Az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal tudják növelni, amelyet a hazai gyógyszercég pontonként 300 forinttal megemel” – mondta az osztályvezető-helyettes.

Molnár Attila kiemelte, hogy az összegyűjtött támogatást, amely az eddigi tapasztalatok szerint, akár 5-10 millió forint is lehet, a komáromi városvezetés megduplázza.

„Bíztatok mindenkit, hogy vegyünk részt minél többen a programon, hiszen egyrészt segíthetjük kórházunkat, szűrővizsgálatokon vehetünk részt és felhívhatjuk a figyelmet az egészséges életmódra” – tette hozzá a városvezető.

Lőrinczi Enikő úgy fogalmazott, hogy az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő Richter Egészségváros napján egy helyen, egyszerre több, fontos szűrővizsgálaton és tanácsadáson is ingyen vehetnek részt az eseményre kilátogatók a Jókai ligetben május 18-án.

Az esemény részletes programja a www.egeszsegvaros.hu/index.php/allomasok/komarom-2019 címen érhető el.