Kedden sajtónyilvános eseményen mutatta be Petheő Attila, a Selye János Egyetem kommunikációs vezetője és Duba Attila kollégiumigazgató az intézmény új kollégiumrészét.

„A Selye János Egyetem célja, hogy a távolabbról érkező hallgatók számára kulturált szálláslehetőséget biztosítson” – mondta el a sajtótájékoztatón Petheő Attila. Hozzátette: az új kollégium emellett konferenciák megszervezésére, valamint a városba érkező diákoknak is szállást biztosíthat a jövőben az épületrészben.

Duba Attila kitért arra is, hogy a magyar Országgyűlés több mint egymilliárd forinttal járult hozzá a Sirály 2 kollégium megvásárlásához, hiszen sok diák érkezik Magyarországról is az egyetemre.

„Duplájára nőtt a Selye János Egyetem Kollégiumának kapacitása, így nem kell visszautasítanunk helyhiány miatt a jelentkezőket. A hat emeletes épületrészben 354 plusz férőhely jött létre, így több mint 700 hallgatónak tudunk szálláslehetőséget biztosítani a következő szemesztertől” – emelte ki a kollégiumigazgató.

Megduplázódott a férőhelyek száma a Selye János Egyetem Kollégiumában
 

 

A Sirály Kollégium a város szélén, a Tanárképző Kar közvetlen közelében helyezkedik el. A lakóit 2 és 3 ágyas, felújított, balkonos szobákkal várja. Minden szobához saját, felújított fürdőszoba tartozik WC-vel és zuhanyzóval. A kollégium közvetlen közelében fellelhető több nagyobb hipermarket, áruház és bevásárlóközpont is, így a napi bevásárlást könnyen, gyorsan és kényelmesen el lehet végezni. Az egyetem távolabbi épületeibe járó hallgatók könnyedén eljuthatnak a belvárosba, hiszen a városi buszmegálló 100 méterre található a kollégiumtól. Az elmúlt években nemcsak a szobák, de a kollégium környéke is megújult, ahol a multifunkciós sportpálya mellett parkoló és park is várja a kollégistákat.