A népi időjóslat szerint február 2-án előjön a medve a barlangjából és, ha meglátja a saját árnyékát, megijed attól és visszabújik, ha azonban nem látszik az árnyéka, borongós, hideg idő van, a téli hideg már nem tart sokáig. Többek között ehhez a népi hiedelemhez kötődik a Petőfi Sándor Művelődési Ház hagyományos Medve napi programja.

„Tízedik alkalommal vártuk a gyerekeket a hagyományos rendezvényünkre” – mondta el a Helyi Híradóknak Nyikus Anna. A művelődési ház vezetője hozzátette: a településrész iskolásai és óvodásai mellett, Komárom más oktatási és nevelési intézményeinek apróságai is ellátogattak a programra, emellett Almásfüzitőről is érkeztek gyerekek. Több mint 200 komáromi óvodás és kisiskolás vett részt a nem mindennapi rendezvényen. Hangsúlyozta: külön öröm, hogy a gyűjtő is megtekintette a műsort.

A komáromi Nagy Zsófiának köszönhetően évek óta megtelik plüssmedvékkel a művelődési ház színpada. A gyűjtő elmondta, hogy több mint 8 éve szerzi be vagy kapja a figurákat, amelyek között van tenyérnyi, de van, amelyik az egy métert is eléri.

A több száz kiállított maci mellett a Zsebsün zenekar interaktív műsorába kapcsolódhattak be az érdeklődők, akik együtt énekeltek és táncoltak az előadókkal.