Csaknem 350 millió forint uniós támogatás segítéségével zárult a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. által megvalósított „Foglalkoztatási paktum megvalósítása Komárom- Esztergom megyében” projekt. A záróeseménynek a Monostori erőd Dunai-bástyája adott otthont csütörtökön.

A megjelenteket Molnár Attila polgármester köszöntötte, aki a város és a jelenlegi nagy beruházások rövid bemutatása mellett kiemelte, hogy kistelepülésként a megye egyik legnagyobb foglalkoztatója a komáromi ipari park.

Az eseményen Kancz Csaba kormánymegbízott elmondta, hogy a képzést és foglalkoztatást is elősegítő programba több mint 220 hátrányos helyzetű álláskeresőt vontak be.

„Az alacsony munkanélküliségi ráta is mutatja, hogy lendületben van a megyénk” – fogalmazott a kormánymegbízott.

Popovics György a megyei közgyűlés elnöke szerint eredményesen zárult a program, amelynek a második ütemére már benyújtották a pályázatot.

Az eseményen a megyei önkormányzat részéről Petrikné Molnár Erika projektmenedzser, míg a kormányhivatal részéről Galgovics Tamás szakmai megvalósító tartott előadást a pályázat során elért eredményekről.