Az ácsi Bartók Béla Művelődési Ház dísztermében tartott a térségben az európai parlamenti kampány keretében lakossági fórumot Kovács Zoltán országgyűlési képviselő hétfőn este.

A megjelenteket Czunyiné Bertalan Judit köszöntötte. A térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy az Európai Unió és Magyarország jövője szempontjából nagyon fontos választás előtt állunk.

Kovács Zoltán beszédében először is köszönetét fejezte ki, hogy már több mint másfél millióan támogatták Orbán Viktor hétpontos migrációt megállító programját.

Az előadó kiemelte, hogy a választás tétje nem alapvetően politikai, tehát nem arról szól, hogy a szocialisták vagy a jobboldaliak fognak nyerni és vezeti majd Európát.

„Május 26-án az dől el, hogy olyan politikusok lesznek-e az Európai Unió vezetői, akik a bevándorlást támogatják vagy olyanok, akik a bevándorlást meg akarják állítani. Nekünk meggyőződésünk, hogy hazánk és a magyar választópolgárok érdeke, hogy Magyarország megállítsa a migrációt” – emelte ki Kovács Zoltán.