A hagyományoknak megfelelően idén is köszöntötte legnagyobb adózóit az önkormányzat a Városháza dísztermében. A pénteki eseményen a városvezetés és a vállalatok képviselői mellett részt vett György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Kancz Csaba kormánymegbízott, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke, Molnárné Taár Izabella a komáromi Járási Hivatal vezetője, valamint Keszegh Béla Észak-Komárom polgármestere is.

Molnár Attila polgármester köszöntőjében elmondta: fontos, hogy legalább évente egyszer számot adjanak arról, hogy hova kerültek, és mire fordítják azokat az adóforintokat, amelyeket a Komáromban működő vállalatok fizetnek be és ezzel a város költségvetését gyarapítják.

„A jelenlévő vállalatok iparűzési adója a költségvetés bevételi oldalának csaknem felét jelenti, ami olyan lehetőségeket nyit a város életében, hogy a kiemelt kormányzati projektek mellett több infrastrukturális beruházás, felújítás és fejlesztés is megvalósulhat Komáromban” – emelte ki a polgármester.

Emellett köszönetét fejezte ki a városvezető a kormánynak is, hogy több hazai város mellett, kiemelten kezeli Komárom fejlődését is.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy Komáromban mindenki érdekelt a sikerben.

„A vállalkozások a gazdasági sikerekben, a városvezetés a fejlesztések sikerében és mindenki azon dolgozik, hogy ez töretlenül tudjon tovább folytatódni” – emelte ki Czunyiné Bertalan Judit.

György László államtitkár beszédében kifejtette, hogy csak azoknak a városoknak tud a kormány segíteni, amelyeknek vannak megvalósítható stratégiái, azaz tudják, hova szeretnének eljutni, és van is elég életerejük ahhoz, hogy ezeket megvalósítsák.

„Komárom polgármestere és a komáromiak ilyen közösséget alkotnak” – emelte ki az államtitkár.

Kitért arra is, hogy a kormány minden eszközzel igyekszik hozzájárulni a magyar gazdaság versenyképességéhez, de ehhez a gazdasági szereplők részéről is – a komáromiakéhoz hasonló – aktivitásra van szükség.

Az eseményen műsorral közreműködött Varga Bence zenetanár különleges éneklő poharas zenei produkcióval, valamint Korpás Éva felvidéki népdalénekes.