Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő Richter Egészségváros napján egy helyen, egyszerre több, fontos szűrővizsgálaton és tanácsadáson is ingyen vehetnek részt az eseményre kilátogatók a Jókai ligetben május 18-án.

Kreft-Horváth Loránd alpolgármester elmondta, hogy a résztvevők aktivitásukkal nemcsak saját egészségükért, hanem kórházukért is tesznek: a Richter Gedeon Nyrt. 2 millió forint alapadományt ajánl fel a Selye János Kórház és Rendelőintézet számára.

Az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal tudják növelni, amelyet a hazai gyógyszercég pontonként 300 forinttal megemel.

„Ennek szellemében minél aktívabban tesz valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járulhat hozzá a Selye János Kórház és Rendelőintézetnek szánt adomány gyarapításához” – emelte ki Kreft-Horváth Loránd.

A Richter Egészségváros Program sorozat keretében eddig csaknem 70 helyszínen, a Richter alap felajánlását több mint 150 ezer résztvevő több mint 200 millió forinttal egészítette ki pusztán azzal, hogy részt vett az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így mintegy 70 kórház összesen több mint 336 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól a helyi lakosság saját egészsége érdekében tett lépéseinek eredményeképpen.