A tervek szerint jövő novemberre elkészül Komárom leendő inkubátorháza, valamint ezzel párhuzamosan megoldódik a terület csapadékvíz elvezetése is. A mintegy 400 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatású projekt célja, hogy erősítse a város gazdasági-társadalmi pozícióit. A beruházáshoz a komáromi önkormányzat mintegy 110 millió forintos önrészt biztosít saját forrásból.

Molnár Attila polgármester elmondta, hogy a pályázaton elnyert támogatásból az ipari parkban egy 500 négyzetméteres alapterületű inkubátorházat alakítanak ki.

„Ehhez a beruházáshoz kapcsolódik az ipari parki záportározó kivezetése a Dunára, amelyet szintén a pályázat keretében kívánunk megvalósítani. A közbeszerzés előkészítése folyamatban van, jelenleg a közbeszerzési dokumentumok európai uniós ellenőrzése zajlik. A kivitelezési munkák várhatóan tavasszal kezdődnek” – emelte ki Molnár Attila.

Az 500 négyzetméteres, földszintes kialakításúnak tervezett, akadálymentesített épület otthont ad egy 100 fő befogadóképességű közösségi- és konferenciateremnek, irodáknak, a co-office térnek, 3D műhelynek, valamint az épület egészét kiszolgáló szociális helyiségeknek. A gazdaságosabb, korszerűbb üzemeltetés érdekében megújuló energiaforrásokat (napelemes rendszert) használnak, valamint megépül egy úgynevezett C típusú e-autó töltőállomás is. A mintegy 400 millió forint támogatásból megvalósuló beruházás várhatóan 2020 novemberében fejeződik be.