Pénteken 14 órától jótékonysági Családi nap várja a kézilabda iránt érdeklődő családokat Ácsra. A Városi Sportcsarnoknál az ácsi kézilabdázók edzőtáborának keretein belül családi programot szervez az Ácsi Kinizsi SC Kézilabda Szakosztálya és az Ácsi Természetjáró Bakancsos Klub.

„Elsődleges célunk a kézilabdás gyermekek és családjaik, valamint a településünk gyermekeinek kikapcsolódása és egy felejthetetlen délután biztosítása számukra” – mondta el Pék Balázs.

A szakosztályvezető hozzátette: másodlagos cél segíteni a Bakancsos Klub adománygyűjtését, valamint az ácsi kézilabda utánpótlásának gyűjtését is. A fiatal csapat ugyanis új mezeket szeretne vásárolni.

„Óriás csúszdával és ugráló várral, valamint zsíros kenyérrel, süteménnyel és limonádéval szeretnénk kedveskedni az érdeklődőknek és egy csodálatos délutánt szerezni a gyerekeknek” – emelte ki Pék Balázs.

Az Ácsi Természetjáró Bakancsos Klub ezen a rendezvényen továbbra is várja az adományokat, főként tartós élelmiszerek felajánlását, elsősorban cukrot, lisztet, olajat, tésztát és konzerveket, melyeket az erdélyi Dózsagyörgy településre, az Isteni Irgalmasság Gyermekvédelmi Központba juttatnak el augusztus végén.