A Széchényi 2020 Programnak köszönhetően idén is háromnapos nemzetközi workshopnak ad otthont Komárom július 8. és 10. között. A Petőfi Sándor Művelődési Házban hazai és felvidéki népművészeti mesterek találkoznak.

„Az eseményen elsősorban kézművességgel foglalkozó szakemberek vesznek részt” – mondta el a Helyi Híradóknak Nyikus Anna. A Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület elnöke hozzátette: a háromnapos találkozó a Karpát-medencében fellelhető hagyományos mesterségek ma még élő, kiváló szakemberek tudásának átadását, a népi kismesterségek visszatanítását, átörökítését és megőrzését szolgálja.

„Idén újabb mesterségeket érkeztek a szakmai találkozóra, egyebek közt egy vesszőszobrász, kő- és fafaragók, valamint a zöldvessző fonással is megismerkedhetnek megyénk népművészei és az érdeklődők” – emelte ki Nyikus Anna.

A résztvevők kedden a megyei népművészeti egyesület közreműködésével nyitott műhely látogatáson vesznek részt a hartai bútorfestő házaspár műhelyében. Szerdán pedig a kutatás, a tanulás és a tanítás kerül a találkozó középpontjába.