Több mint 270 millió forintból újult meg a megye tizenhárom intézményének tornaterme, udvara vagy több tanterme is a Tatabányai Tankerületi Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programja keretében meghirdetett pályázatnak köszönhetően. Komáromban két intézmény is fejleszthette létesítményeit. Hétfőn délután a Jókai Mór Gimnázium felújított tornatermét, valamint a Petőfi Sándor Általános Iskola multifunkcionális pályáját is birtokba vehették a diákok.

Vereckei Judit tankerületi igazgató az átadón elmondta, a térségben számos iskolában zajlottak felújítások az elmúlt időszakban.

„Több mint 40 millió forintból teljesen megújult a Jókai Mór Gimnázium tornaterme, emellett csaknem 50 millió forintból új gumi burkolatot kapott a Petőfi Sándor Általános Iskola betonos pályája” – emelte ki Vereckei Judit.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője az eseményen úgy fogalmazott, hogy ezekkel a beruházásokkal olyan környezetet alakítottak ki, ahova szívesen járnak a diákok, emellett kedvező munkakörülményeket kínál a pedagógusoknak.

Molnár Attila polgármester hangsúlyozta, hogy mindkét beruházáshoz hozzájárult az önkormányzat. Kitért arra is, hogy hamarosan elkezdődik a Jókai gimnázium teljes energetikai felújítása is, illetve az intézmény mellett lévő liget is csaknem 200 millió forintból átalakul.