Az élettársak július 1-én este betértek az egyik mocsai sörözőbe, ahol megismerkedtek, és italoztak a 64 éves sértett férfival. Amikor a sértett távozni készült, felajánlották, hogy kocsival hazaviszik, eltervezték ugyanis, hogy az értékeit megszerzik, ezért mindhárman egy mocsai családi házhoz mentek. A házban a nő többször szexuálisan közeledett a sértetthez azért, hogy a figyelmét elterelje, így a társa zavartalanul értékek után kutatott, de a sértett ezt határozottan visszautasította, majd felszólította a vádlottakat, hogy távozzanak, különben értesíti a rendőrséget – részletezte az esetet a megyei főügyészség.

Ekkor a férfi kiütötte a sértett kezéből a mobiltelefonját, és ököllel arcon ütötte, miközben azt kiabálta az élettársának, hogy hozzon kést, mert megöli a sértettet, végez vele. A nő a konyhában magához vett egy 13 centi pengehosszúságú konyhakést, azt átadta a férfinak, aki a sértett irányába szúró mozdulatot tett, de a bántalmazott a kezeit maga elé kapta, így a szúrás a tenyerét érte. A támadó a megfélemlített idős férfitől fájdalomdíjként 100 ezer forintot követelt azzal a kitalált ürüggyel, hogy erőszakoskodott a párjával. A sértett közölte, hogy nincsen pénze, ezért a férfi a késsel szúró mozdulatot tett a feje felé, miközben azzal fenyegette meg, hogy két nap múlva visszajön, addigra legyen meg a pénz, különben hetente fog visszajárni. Az élettársak a bántalmazás és fenyegetés miatt megfélemlített idős férfitől elvették a karóráját és a mobiltelefonját, továbbá magukhoz vettek 25 ezer forint készpénzt, 20 eurót, illetve cigarettát. Összesen mitnegy 60 ezer forint értékben loptak. A vádlottak távoztak a lakásból, a menekülésük megkönnyítése érdekében azonban a ház bejárati ajtaját kívülről rázárták a sértettre. Mintegy fél óra elteltével az idős férfinak az ablakon át sikerült kimásznia, és a szomszédjának segítségével értesítette a rendőrséget.

A támadás következtében a férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség az élettársakat felfegyverkezve elkövetett rablás és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.