A férfi vádlott és nő élettársa egy tatabányai lakásban éltek, őket 2017. november 1-én meglátogatta a nő testvére és annak barátja. A lakásban a vádlott, az élettársa, és a vendégek szeszesitalt fogyasztottak, majd délután a vádlott és élettársa összevesztek. A nő közölte a vádlottal, hogy már nem szereti, felhívta arra, hogy a lakásból költözzön el, mire az ittas vádlott feldúlt állapotában egy 20 centis pengehosszúságú kést vett magához – számolt be az esetről az ügyészség.

A vádlott a késsel élettársa felé fordult, akit mellkasa magasságában többször megszúrt kis erővel, azonban  a sértett a kezével belenyúlt a kés pengéjébe, ezért a szúrások nem érték el, a sértettnek viszont a jobb kéz középső ujj végpercén vágott sérülése keletkezett.

A vádlott ezután az egyik vendégéhez fordult, és a kést a fokrészével a nyakának jobb oldalához nyomta, majd hirtelen és erőteljes mozdulattal végig húzta azt a sértett torkán, emiatt a sértettnek 3-4 centi hosszú vonalszerű nyaki zúzódása keletkezett. Amennyiben a penge élrészével történt volna a bántalmazás, úgy a sérülés elhelyezkedésére, és a használt késre figyelemmel a nyaki érsérülés bekövetkezésének reális lehetősége miatt életveszélyes állapot is bekövetkezhetett volna – tette hozzá a vádhatóság.

Az elkövető ezután a sógorára támadt, két alkalommal szúrt felé a késsel. A szúrások azért nem találták el a sértettet, mert az védekezésül egy széket kapott maga elé, és azzal fejbe ütötte a vádlottat, akitől ezután elvette a kést is, így ártalmatlanította. A vádlott a sértetteket azok bántalmazása közben megöléssel fenyegette.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat középmérték körüli tartamú börtönbüntetésre, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság a szabadságvesztés tartamát 3 évben határozza meg.