A hagyományokhoz hűen idén is megrendezte a Petőfi Sándor Művelődési Házban az úgynevezett Jótékonysági Hajvágást a Segítő Jóbarátok és Barátaik szervezet. Kurucz Erika és Kurucz Ágnes mesterfodrászok, valamint hajszobrász társaik több mint 150 gyermek arcára varázsoltak mosolyt a karácsony előtti időszakban. A jelenlévőket Balogh Zsolt, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató országos igazgató-helyettese köszöntötte, többet között Molnárné Taár Izabellát, a Komáromi Járási Hivatal vezetőjét, Molnár Attila polgármestert, Honosiné Máhr Ágnest és Honosi Mihályt, a Ho-Máhr Trans Kft. vezetőit, valamint Dombi Pétert, a tatabánya Szent Borbála Kórház orvos-igazgatóját.

Molnár Attila arról beszélt a megjelenteknek, hogy mit jelent jónak lenni és mit jelent az, hogy adni öröm. Ehhez Böjte Csaba ferences szerzetes egyik idézett hívta segítségül.

Kurucz Erika főszervező elmondta, hogy összehívták a fodrász barátaikat az ország több pontjáról, akik eleget tettek a meghívásnak és negyvenen el is jöttek a szombati rendezvényre.

„Az úgynevezett Jótékonysági Hajvágáson a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a megyénkben élő, a vér szerinti családjuk nélkül lakásotthonban vagy nevelőszülőknél nevelkedő gyerekek frizuráját készítettük el” – emelte ki Kurucz Erika.

Az eseményen büfével, csillámtetoválással, arc- és körömfestéssel, valamint kreatív sarokkal is várták a gyerekeket a szervezők