Negyedik éve köszönti év végén a komáromi városvezetés a jó tanuló – jó sportoló diákokat a Városházán. Csütörtökön mintegy kétszáz diák eredményeit és felkészítő tanáraik munkáját ismerte el Molnár Attila polgármester és Turi Bálint oktatásért és sportért felelős alpolgármester.

Molnár Attila elmondta, hogy ugyan az önkormányzatnak nincsen fenntartói és működtetői szerepe az iskolák tekintetében, de a városvezetés minden segítséget megad a diákoknak, a pedagógusoknak és az intézményekben dolgozóknak egyaránt. Kitért arra is, hogy azokat az általános és középiskolás diákokat köszöntik, akik országos versenyen az első tíz hely egyikén szerepeltek, vagy kiváló tanulmányi eredményük mellett, öregbítve a város hírnevét kiemelkedő sportsikert értek el.

„Büszkék vagyunk rátok, egyben köszönet illeti a tanárokat is, hogy időt és fáradságot nem kímélve felkészítettek benneteket ezekre a megmérettetésekre” – tette hozzá.

Turi Bálint köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy Komárom büszke a diákjaira és elismeri az elért eredményeket.

A beszédek után a jó tanuló diákok egy-egy oklevelet és ajándékutalványt, a jó sportolók pedig egy-egy érmet és szintén ajándékutalványt vettek át. Emellett a felkészítő tanárokat külön is köszöntötte a városvezetés.