Több határidőhöz kötött kérdésben is sürgősen dönteniük kellett a képviselőknek, ezért hívott össze szerdára rendkívüli testületi ülést Molnár Attila polgármester a Városháza dísztermébe. A soron kívüli ülés pontjai között szerepelt egyebek mellett a geotermikus kút fúrásának helyszíne is, amely a közbeszerzés előtt áll.

A testület elé került továbbá a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj nyerteseiről szóló előterjesztés, a város településképi rendeletének elfogadása, valamint a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt-vel kötött közszolgáltatási szerződés meghosszabbítása is. Az utóbbi napirendi pontnál az is kiderült, hogy jövőre sem lesz tarifaemelés a városi tömegközlekedésben.

A testület döntött arról, hogy 2019. január 1-től az intézményi gyermekétkeztetés minden komáromi bölcsődei ellátásban és óvodai nevelésben részesülő gyermek számára ingyenes lesz.

Molnár Attila polgármester a napirendi pontnál elmondta, hogy kiemelt feladatnak tartja a városban élő családok támogatását, erkölcsi és anyagi megbecsülését.

„Az önkormányzat az utóbbi években számos olyan intézkedést hozott, amelyek még inkább segítenek abban, hogy az itt élők közös otthonuknak tekinthessék Komáromot. Ilyen intézkedés volt többek között a friss házasok és az újszülött gyermekek családjainak támogatása, a kismamák és a diákok ingyenes utazása a helyi járatokon, a 70 éven felüliek szemétszállítási díjának átvállalása, továbbá bizonyos oltástípusok önkormányzati finanszírozása” – emelte ki Molnár Attila.

A polgármester kitért arra is, hogy az ülésen elfogadott, a legkisebbek ingyenes étkeztetését célzó rendelettel is a komáromi családok támogatására kívánnak még nagyobb hangsúlyt fektetni, ezzel is támogatják azt a kormányzati szándékot, amelynek köszönhetően már eddig is a gyermekek jelentős hányada térítésmentesen vehette igénybe ezt a szolgáltatást.