A Komárom VSE együttese az NB III-as bajnokság nyugati-csoportjában 24 forduló után – tizenegy győzelemmel, három döntetlennel és tíz vereséggel – az 5. helyen áll. A Pápa Perutz FC csapata – hét győzelemmel, tizenegy döntetlennel és hat vereséggel – a 7. a tabellán. Ősszel, hazai környezetben a 4-1 arányban ütötte ki a Komárom ellenfelét, most azonban nehéz mérkőzésre számíthatnak idegenben Bozsik Péter fiai.

„Más formában vagyunk, mint ősszel voltunk, de szeretnénk már kilábalni ebből a hullámvölgyből” – mondta el a Helyi Híradóknak Bozsik Péter. A vezetőedző hozzátette: egy döntetlenben is kiegyezne, azonban természetesen igazán boldogok akkor lenne, ha nyerne csapata.

Kitért arra is, hogy egyben van az együttes. Hosszú idő után egy olyan találkozó lesz a vasárnapi, amelyen sem eltiltás, sem sérülés miatt nem lesz hiányzó játékos a keretben.

„Mivel nem vagyunk a topon, így nem beszélhetünk könnyű mérkőzésről és az ellenfélnél azért vannak komoly játékos egyéniségek. Jobb csapat a Pápa, mint, amit a helyezésük mutat, így nehéz meccsre készülünk. De nehéz volt az Ajka ellen is, vagy az Andráshida elleni találkozó is, amelyeket meg tudtunk nyerni. Nincs könnyű ellenfél a tavasz során, most is azonban mindent megteszünk azért, hogy hazahozzuk a három pontot” – emelte ki Bozsik Péter.

A pápai Perutz stadionban vasárnap 16 óra 30 perckor kezdődik a mérkőzés.