Huszonegy kisbabát – tíz kislányt és tizenegy kisfiút – köszöntött Molnár Attila polgármester, valamint Czita János, Kreft-Horváth Lóránd és Turi Bálint alpolgármesterek szerdán a Városháza dísztermében.

Molnár Attila elmondta, hogy amíg 2005 és 2006 környékén csupán száz babát köszöntött az önkormányzat évente, addig idén már nyolcvan komáromi gyermek született.

„Ez azt jelenti, hogy fiatalodik Komárom” – emelte ki a polgármester. Hozzátette: az önkormányzat számos beruházást valósít meg a városban, ami mind a családok érdekeit szolgálja. A 2014–2020-as időszakban több mint 70 milliárd forint érkezik a városba, emellett a városvezetés is igyekszik segíteni és megkönnyíteni a családok életét. Az egyszeri százezer forintos kelengyepénz mellett továbbra is biztosítják az ingyenes tömegközlekedést a kismamáknak és a diákoknak.

Kreft-Horváth Loránd úgy fogalmazott, hogy nemcsak évről évre, de hónapról hónapra egyre több baba születik, ami azt jelenti, hogy élhető kisváros Komárom.

A beszédek után egy-egy szál rózsával köszöntötték a városvezetők az édesanyákat, emellett minden család ajándékcsomagot kapott, ami babaápolási termékeket tartalmazott.

Ismét babazsúr a Városházán – Fiatalodik Komárom