Országosan is elterjedt meridián torna várja minden szerdán 16 óra 30 perc és 17 óra között azokat a komáromiakat, aki napi 20 perc mozgással tökéletes fizikai állapotba szeretnék hozni a testünket.

„Röviden úgy mondanám, hogy ez egy gyógytorna, aminek segítségével harmonizálhatjuk az energetikai rendszerünket, feloldhatjuk az energetikai blokkokat, ezzel segítve a testünk öngyógyító folyamatait” – mondta el a Helyi Híradóknak Valent Maya.
 
A meridián oktató hozzátette: a torna a 3-1-2 elvére épül.
 
„A három ebben az esetben azt jelenti, hogy három meridián pontot kell ingerelni a testünkön, melynek a különlegessége abban van, hogy velük az egész testre lehet hatni. Az egy a hasi légzést jelenti, amelynek segítségével spontán gyógyul a magas vérnyomás, idegfeszültség, álmatlanság. A kettő pedig a lábaink erejét fokozza” - részletezte.
 

A torna érdekessége, hogy csupán napi fél óra gyakorolás csodát tesz. A szervezők az időpontot és a helyszínt is úgy alakították ki, hogy az esemény mindenki számára elérhető legyen. A foglalkozás utcai öltözékben és kényelmes cipőben végezhető, nem kell külön ruha vagy segédeszköz, valamint állva vagy ülve is lehet végezni a gyakorlatokat.

„Minden korosztálynak ajánljuk a tornát, amelyen a részvétel díjmentes, hiszen a termet ehhez az egészségmegőrző programhoz a városvezetés biztosítja” – emelte ki Valent Maya.