A január 29-i testületi ülésen döntöttek a képviselők a városban működő civil szervezetek támogatásáról, amelyek így idén is jelentős forrásra pályázhatnak. Tavalyelőtt 20 millió forintos keretösszeg állt a közösségek rendelkezésre, tavaly pedig már 40 millióra emelkedett ez a forrás.

Molnár Attila polgármester elmondta, hogy az idei költségvetést a legutóbbi testületi ülésen egyhangúlag és ellenszavazat nélkül elfogadták a képviselők, ennek köszönhetően már január végén ki tudta írni az önkormányzat a civil szervezetek támogatására irányuló pályázatot. Kitért arra is, hogy a 2018-ban meghirdetett felhívásra összesen 30 pályázat érkezett határidőre, amelyek közül 24 részesült támogatásban.

„A korábbi évekhez hasonlóan az idei kiírásnak is az az elsődleges célja, hogy kiemelten támogassuk a Komáromban működő civil szervezetek közösségi célú aktivitását és értékteremtő közösségi tevékenységét. Az elnyert forrást a civil csoportok tevékenységi köréhez kapcsolódó programok, rendezvények költségeire, a működésükhöz szükséges eszközök fejlesztésére, valamint dologi vagy személyi jellegű kiadásokra fordíthatják” – emelte ki Molnár Attila.

A felhívásra február 15. 12 óráig várja az önkormányzat a komáromi civil szervezetektől a pályázatokat.

A felhívás teljes anyaga, valamint a jelentkezéshez szükséges adatlap és mellékletei a http://www.komarom.hu/palyazat.php?paly=94 oldalon érhetőek el.
További információ kérhető Beigelbeckné Pünkösti Flóra pályázati ügyintézőtől, a Polgármesteri Hivatalban, valamint +36-34-541-307-es telefon-, vagy a +36-20-331-1954-es mobilszámon, illetve a punkosti.flora@komarom.hu e-mail címen.