Még 2015-ben indította el az ácsi Természetjáró Bakancsos Klub az önkormányzattal közösen azt az adománygyűjtő akciót, amellyel a Böjte Csaba ferences szerzetes által fenntartott gyereknevelő otthonokat támogatják évről-évre.

„Az elmúlt évben több mint egy, de volt olyan év, hogy két tonna adománnyal indultunk útnak” – mondta el a Helyi Híradóknak Tóth János. A Természetjáró Bakancsos Klub vezetője hozzátette: idén is a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak juttatják el augusztus végén az összegyűjtött tartós élelmiszereket és a ruha adományokat.

Az egyesület elnöke kitért arra is, hogy a magánszemélyek mellett több cég is csatlakozott már kezdeményezésükhöz. Emellett a kormány is támogatja a kezdeményezést a Nemzetpolitikai Államtitkárságon és a Bethlen Gábor Alapon keresztül.

Idén is összefog Ács a dévai árvákért
 

 

„Mivel az előző években eredményes volt a kezdeményezésünk, így idén ismét akciót hirdetettünk az Isteni Irgalmasság Gyermekvédelmi Központba javára. Főként tartós élelmiszerek felajánlását várjuk, elsősorban cukrot, lisztet, tésztát, kekszeket és konzerveket. Az adományokat augusztus 26-ig az ácsi Bartók Béla Művelődési Házban lehet leadni” – emelte ki a Tóth János.

Az egyesület tervezi, hogy több olyan rendezvényt is szervez augusztusban, amelyek célja a tartós élelmiszerek és ruha adományok gyűjtése lesz.