Népszerű volt a Brigetio Gyógyfürdőben rendezett családi nap, amelyen több százan vettek részt. A gyerekeknek játékos feladatokkal, arcfestéssel, csillámtetoválással és kézműves foglalkozásokkal készültek, a felnőtteket pedig talpmasszázzsal és különböző szűrővizsgálatokkal várták a szervezők.

„A központban idén is a családok voltak” – mondta el a Helyi Híradóknak Oláh Gábor. A Magyar Vöröskereszt térségi területi koordinátora hozzátette: a szülők és nagyszülők, a gyermekeikkel, unokáikkal együtt érkeztek a standjainkhoz, így a közös élmények valóban összehozták a családokat.

Idén is a programok között szerepelt az életmentés és az újraélesztés is, hiszen a magyarországi lakosság nagy része nem tud, vagy fél segítséget nyújtani bajbajutott embertársainak.

„A vízből való mentés után, egy speciális ambubabán mutatták be az önkénteseink az újraélesztés folyamatát és arra biztatták a résztvevőket, hogy az adott szituációban ne ijedjenek meg, hanem legyen a segítségük természetes” – emelte ki Oláh Gábor.

A Komárom-Esztergom Megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkatársainak köszönhetően ingyenes szűrővizsgálatokon – vérnyomás mérésen, dietetikus tanácsadáson és test-tömeg index mérésen – vehettek részt az érdeklődők. Emellett népszerű volt a talpmasszázs is.

„A szűrővizsgálatokon is több mint százan vettek részt” – tette hozzá a területi koordinátor.

Oláh Gábor kitért arra is, hogy igyekeztek úgy összeállítani a programokat, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet és bízik abban, hogy a látogatók valóban élményekkel és hasznos tanácsokkal gazdagodtak.