Az elmúlt években országszerte elindult egy kezdeményezés, melynek keretében magánszemélyek, társadalmi szervezetek és lakosok együttes erejével közparkok, valamint utcák szépültek meg. Az önkormányzat most ebben a szellemben kívánja folytatni április 13-án a korábban megkezdett programját.

A városvezetés várja a cégek, egyesületek, magánszemélyek jelentkezést, akik tennének a város környezetéért, ezzel pedig a jövő nemzedékéért. Idén is két helyszínen a Honfoglalás úti parkban, valamint a koppánymonosrtori sportpálya melletti területen szakemberek segítségével ültethetnek a komáromiak különböző fafajtákat.

Az ökológiai környezetet figyelve kis-, nagylevelű- és ezüst hárs, tölgy, vérbükk, tiszafa, atlanti cédrus, aranyvessző és boróka, valamint, erdei- és fekete fenyő, japán akác, kocsányos tölgy, dió, barkafűz, leylandi ciprus, nyírfa, és kőris fafajták közül választhatnak a jelentkezők.

A megvásárolt fák ültetése idén is szakemberek segítségével zajlik. A kezdeményezésre még lehet jelentkezni április 8-ig. A fák beszerzésében és kiválasztásában Valent Krisztina segítségét lehet kérni telefonon, illetve e-mailen.

Kapcsolattartó elérhetőségei:
Valent Krisztina
Telefon: 06/34 541-346
Mobil: 0620/ 2862-105
E-mail: valent.krisztina@komarom.hu