A komáromi városvezetése tíz Komárom-Esztergom megyei településsel konzorciumban nyert a Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című pályázaton korábban. Ennek köszönhetően több mint 450 millió forintból olyan programok valósulnak meg a térségben, amelyek elsősorban a társadalmi felzárkózást, a területi különbségek csökkentését segíti elő.

A pályázat célja egyebek között a szakemberhiány és a szaktudáshiány enyhítése, a fiatalok megfelelő és folyamatos tájékoztatása az őket érintő képzési, tanulási, ösztöndíj, továbbá a foglalkoztatáshoz, illetve a lakhatáshoz kapcsolódó lehetőségekről.

A projektiroda tavaly márciusban kezdett el működni és az elmúlt egy évben olyan tevékenységek valósított meg, mint például a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen rendezett paralimpia, a „Kincset ér” prevenciós program, az érvédők szűrőprogram, vagy éppen a nyári napközis tábor a Bozsik iskolában. Emellett a szervezet tréningeket és képzéseket indított családsegítő és mentor szakembereknek, valamint a közéleti szerepvállalásról diákoknak.

Idén is folytatódnak ezek a programok, emellett a projektiroda jelenleg önkénteseket toboroz a helyi civil szervezeteknek.

A programok megvalósítása mellett a pályázat keretében az önkormányzat bővíti és korszerűsíti térfigyelő kamerarendszerét is, amelynek tervezése jelenleg folyamatban van.