Rengetegen látogattak ki a hagyományos Szőnyi Szüreti Falunapra szombaton, melyen különböző programok közül válogathattak kicsik és nagyok egyaránt a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarán. Délelőtt főzőversennyel indult a nap, melyen a résztvevő hét csoportnak bográcsgulyást kellett készítenie. A közönség szavazatai alapján Zámbó István és csapata főzték a legkülönlegesebbet. A főzőverseny mellett kispályás labdarúgó kupa is várta az érdeklődőket, melyre öt csapat nevezett, közülük a Szőnyi kisbikák bizonyultak a legjobbaknak. A versenyek mellett gyerekprogramokkal is készültek a szervezők, egyebek között népi fajátékokkal és látványkonyhával, ahol kemencében kalácsot süthettek a fiatalok.

Mindemellett megnyílt Bognár Balázs festményeiből és fotóiból a „Fény” című tárlat is.

Huszonegy éve őrzik a hagyományt
 

 

14 órakor Molnár Attila polgármester ünnepélyesen is megnyitotta a rendezvényt. Elmondta, hogy talán ilyen sokan még nem is gyűltek a Hősök terén, mint az idei falunapon. Takács József önkormányzati képviselő rövid beszédében kiemelte milyen fontos, hogy a hagyományainkat megőrizzük.

„Köszönet a szervezőknek, valamint minden szervezetnek és egyesületnek, akik partnerek ebben a hagyományápolásban” – hangsúlyozta a képviselő.

A program terményáldással folytatódott, majd szüreti felvonulás indult a településrészen, melynek egyik fogatán a frissen megválasztott bíró és bíróné ült. Idén Kreft-Horváth Lóránd alpolgármestert és feleségét érte ez a megtiszteltetés, hogy az első hintóban helyet foglaljon.

Huszonegy éve őrzik a hagyományt
 

 

A felvonulás után beindult az élet a művelődési ház udvarán, ahol először a tatai Talentum iskola ugrálókötelesei mutatták be produkciójukat, majd Folklór műsor következett. Fellépett többek között a  Duna Népdalkör, a Tulipán Kvártett, az Őszirózsa Népdalkör és a Napraforgók Citerazenekar is. Az előadások után Mészáros Árpád Zsolt és Vágó Zsuzsi lépett színpadra, akik musical dalokkal szórakoztatták a közönséget, majd a tombola után, éjfélig a Vidám Fiúk együttese zenélt.

Nyikus Anna, a Petőfi Sándor Művelődési Ház vezetője elmondta, hogy a támogatóknak köszönhetően idén nagyon sikeres és színvonalas lett a rendezvény, hiszen az önkormányzat mellett számos cég és magánszemély is segítette a falunapot.

Huszonegy éve őrzik a hagyományt