A magyar kultúra napja rendezvénysorozathoz kapcsolódóan különleges tárlattal várja január 25-én 16 órakor az érdeklődőket a Klapka György Múzeum főépületébe, ahol Válogatás a Képzőművészeti Gyűjteményből címmel nyílik kiállítás. A múzeum méltán büszke Képzőművészeti Gyűjteményére, amelyben a neves komáromi rajztanárok és tehetséges amatőr képzőművészek mellett európai, sőt világhírre is szert tett művészek alkotásai is megtalálhatók.

„A magyar kultúra napja jó alkalmat teremt arra, hogy a múzeum bemutassa az új szerzeményeit és a gyűjtemény néhány régi darabját” – mondta el a Helyi Híradóknak Számadó Emese. A múzeum igazgatója hozzátette: egyebek közt Rauscher Györgynek az 1920-as évek elegáns hírességeit ábrázoló festményeit, vagy Berecz Gyula szobrait, valamint a jeles ünnepre való tekintettel Kecskés Ágnes Munkácsy-díjas iparművész Himnusz című gobelinjét is megtekinthetik az érdeklődők.

Az elmúlt években a Közel-Keleten is nevet szerző Rafael Viktor Győző két festményével, Szamódy Zsolt Olaf fotóművésznek a komáromi erődrendszer 1990-es évek eleji állapotát megörökítő húsz fotójával, Nagy Márton rajztanár képeivel, Povozsányi Irma akvarelljeivel és Óváriné Furján Rita olajképével is gyarapodott a múzeum gyűjteménye.

A kiállítás megnyitóján beszédet mond Kőnig Frigyes képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészeti Anatómia, Rajzi és Geometria Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára.

A tárlat április 7-ig lesz látogatható.