Molnár Csabáné és Juhász Gáborné főszervezők három évvel ezelőtt dolgozták ki a Kert, konyha, kamra tábor tematikáját, melynek elsődleges célja, hogy a gyerekeket belevonják a napi tevékenységekbe. A tábornak minden évben a Mag-ház ad otthont, ahol ideális körülmények várják a gyerekeket.

„Igazából onnan jött az ötlet, hogy a fiatalok szakadjanak el az informatika világától és azt is megismerjék, hogyan és miből kerül az étel az asztalra” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Csabáné. A nyári tábor egyik főszervezője hozzátette: olyan népszerű a foglalkozás, hogy idén nyáron már kétszer egy hetesre tervezték, így július második és negyedik hetében is 20-20 komáromi kisgyereket fogadnak. A középső csoportos óvodásoktól, egészen 13 éves korig érkeztek gyerekek az idei táborba.

Egész héten 8 és 16 óra között napi tevékenységek végeznek a fiatalok, egyebek közt csipetkét készítettek, kovászos uborkát raktak el, dzsemet főztek, palacsintát sütöttek, de volt egy előadó is, aki a méhekről és a méz készítésének folyamatáról beszélt. A főzés és sütés mellett azonban csütörtökön egy túra keretében a Selye János kórházkertjében lévő tanösvényhez, valamint pénteken a Brigetio Gyógyfürdőbe is ellátogatnak a tábor résztvevői.

„A gyerekek élvezik a tábort, aktívan bekapcsolódnak a sütés-főzésbe és sokan mondják, hogy otthon is szívesen segítenek, ami látszik is rajtuk” – emelte ki Molnár Csabáné.