A február 14-i nyílt nap résztvevői első kézből kapnak tájékoztatást az egyetem mindhárom karáról és nyolc tanulmányi szakáról, valamint több mint száznyolc tanulmányi programjáról. 

„Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a karok és a tanszékek működésébe, találkozhatnak a tanárokkal és tudományos munkatársakkal, emellett megismerkedhetnek az egyetem tudományos munkájával és a nemzetközi partnerprogramokkal” – mondta el a Helyi Híradóknak Petheő Attila.

A Selye János Egyetem kommunikációs vezetője hozzátette: a jövendő hallgatók tájékoztatást kapnak arról is, hogy miért jó egy adott szakot választani, milyen lesz a megszerzett diploma értéke.

A nyílt napon az érdeklődő diákok betekinthetnek az egyetem mindennapi életébe és kérdéseket tehettek fel a jelenlegi hallgatóknak. Külön termekben mesélnek a szervezők az egyes karokat, valamint az elektronikus jelentkezést is bemutatják az idén érettségiző fiataloknak.

Az érdeklődők kétféle módon jelentkezhetnek az egyetemre, elektronikus vagy postai úton, papír alapú formanyomtatványon. A magyarországi rendszertől eltérően, Szlovákiában nem központilag, hanem egyenesen az egyetemre kell a jelentkezést beadni. Az elektronikus jelentkezést az egyetem honlapján keresztül érhetik el a jelentkezők. Az idén érettségizőknek március 31-ig van lehetőségük jelentkezni az intézmény képzéseire.