Ismét összeült az önkormányzat képviselő-testülete, amely szerdán nyílt ülésen 13, míg zárt ülésen további 5 napirendi pontról döntött a Városháza dísztermében.

Az ülés elején Molnár Attila a városban elkészült, jelenleg közbeszerzési eljárás előtt álló és folyamatban lévő, valamint elbírálás alatt álló fejlesztésekről és beruházásokról beszélt a jelenlévőknek. A polgármester elmondta, hogy csaknem 20 fejlesztési pályázat megvalósítása zajlik jelenleg Komáromban, 12 már lezárult és további 3 projekt van elbírálás alatt.

Molnár Attila a napirendi pontnál kiemelte, hogy hamarosan rá sem lehet majd ismerni a városra, hiszen olyan beruházások zajlanak jelenleg és kezdődnek meg hamarosan, amelyek hosszú évtizedekre meghatározzák a város arculatát.

A polgármester kiemelte a fejlesztések közül a volt mezőgazdasági kombinát épületének hasznosítását és a gyógyfürdőt érintő geotermikus energia pályázatot is. Ezek mellett beszélt a Nonprofit Szolgáltató ház megépítéséről, melynek családbarát funkciókat szán a városvezetés. Kitért a Jókai Mór Gimnázium energetikai korszerűsítésére, valamint a Jókai liget megszépítése is, mely a Zöld város programba illeszkedik.

A város olyan fejlődési pályára állt, aminek következtében a képviselőknek meg kell kezdeni a település rendezési tervének felülvizsgálatát, amely tíz éve történt meg utoljára. Az önkormányzat ezzel kapcsolatban várja a lakosság terveit és észrevételeit.

A képviselők emellett meghatározták az önkormányzat, a polgármesteri hivatal, valamint az intézmények idei közbeszerzési terveit, és módosították a közbeszerzési szabályzatot is. A testület emellett megszavazta a Komáromi Aprótalpak Bölcsőde szakmai dokumentációjának módosítását, valamint elfogadta a Komáromi Klapka György Múzeum tavalyi szakmai tevékenységéről szóló beszámolót is.

A városvezetők továbbá megszavazták a városban működő civil szervezetek támogatására kiírt 2018-as pályázatok elszámolását és elbírálták az idei felhívásra beérkezett igényléseket.

A közgyűlés zárt részén ingatlanokkal kapcsolatos döntésekről és önkormányzati tulajdonú bérlakásokról szavaztak a képviselők, valamint elbírálták az „Esély otthon” elnevezésű felhívásra beérkezett pályázatokat.