Szerdán reggel 8 óra 30 perckor rendkívüli ülést tartanak a komáromi képviselők a Városháza dísztermében. Nyílt ülésen tíz napirendi előterjesztés kerül a testület elé, míg zárt ülésen további kettő pontot tárgyalnak a városvezetők. A soron kívüli ülés pontjai között szerepel egyebek közt a város településképi rendeletének elfogadása és több pályázattal kapcsolatos döntést is meg kell hozniuk a képviselőknek, valamint meghosszabbíthatják a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt-vel kötött közszolgáltatási szerződést is.

A testület továbbá dönt a helyi építési szabályzat, valamint a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzat módosításának elfogadásáról is. Emellett pályázatot írhat ki az önkormányzat az „Esély otthon” elnevezésű projekt lakhatás biztosítása és helyi munkavállalást ösztönző támogatására.

A képviselők elfogadhatják a geotermikus kút fúrásának helyszínét, amelynek köszönhetően hamarosan elkezdődhet a csaknem 500 millió forintos beruházás kivitelezése.

A folytatásban zárt ülésen két napirendi pontról tárgyalnak majd a képviselők, egyebek közt a jövő évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer felhívására beérkezett pályázatok elbírálásáról, valamint önkormányzati tulajdonú ingatlanokról.