Már a kivitelezési közbeszerzési eljárásnál tart a volt mezőgazdasági kombinát épületegyüttesének múzeumi látogatóközponttá alakítása, amelyben az ELTE Régészettudományi Intézetének Ókori Régészeti Tanszéke is helyet kap.

„Az eljárás lezárulta után, várhatóan május végéig átadjuk a kivitelezőnek a munkaterületet” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila.

A polgármester kitért arra is, hogy egy elnyert pályázat csak az épület földszintjének kialakításához nyújt támogatást, ugyanakkor ahhoz, hogy az épület használható legyen szükséges az emelet rekonstrukciója is. Ezért az épületet teljes egészében, egy ütemben újítják fel. Az eredeti elképzelésnek megfelelően a tetőtérben oktatóterem és tanulmánytár kap helyet, az első emeleten pedig irodákat és további kiállítótereket alakítanak ki.

„A látogatóközpont állandó kiállítási anyagának restaurálására már megkötöttük a szerződést, a restaurálási munkálatok elkezdődtek. Emellett folyamatban van az együttműködési szerződés aláírása is az ELTE Régészettudományi Intézetének Ókori Régészeti Tanszékével, amelynek köszönhetően Komárom hamarosan felkerül a felsőoktatás térképére” – emelte ki a Molnár Attila.