A Pons Danubii EGTC csoportosulás településein, köztük Komáromban is hamarosan egyedi tervezésű játszóterek épülnek, köszönhetően hat szlovák és négy magyar Duna-menti település közös nyertes pályázatának. A pályázók egymás nevezetességeinek kicsinyített másait építik fel, amelyek interaktív játszótérként lesznek használhatóak.

Molnár Attila polgármester a Helyi Híradóknak elmondta, hogy a támogatási szerződés, valamint a kapcsolódó Társfinanszírozási- és Megelőlegezési szerződések aláírásra után, hamarosan kezdődhet a kivitelezés Komáromban.

„A játszótér kiviteli tervei már elkészültek, a közbeszerzés előkészítése pedig folyamatban van. A park építését összehangoljuk a Zöld Város projekttel, hogy minél rövidebb ideig terheljük a beruházás környezetében élőket” – emelte ki Molnár Attila.

A „CULTPLAY - Interaktív tematikus parkok” nevet viselő projekt célja, hogy a kulturális örökség innovatív hasznosítását lehetővé tevő, határon átnyúló turisztikai attrakciókat hozzon létre. Egyes helyszíneken már elkezdődött a beruházás, melyet év végére mindenütt szeretnének átadni.

Érsekújváron a régi vár makettje készül el, Tatán a gútai malom épül meg játékos elemekkel, Észak-Komáromban a Csillag erőd mintájára készül játszótér, Dél-Komáromban pedig az észak-komáromi Öregvár elevenedik meg. Oroszlányban a vágsellyei Pázmány-kastély, Kisbéren a gútai fahíd és a lovarda mása épül meg, Gútán készül el a tatai vár mása, Ógyallán az oroszlányi Bányász Múzeum mintájára, míg Vágsellyén a majki kolostor mintájára készül játszótér