Már korábban elkészült a Rüdiger-tó mellett az a 200 méteres rekortán borítású futókör, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatott. A városvezetés emellett még egy kültéri sportparkra is pályázott az illetékes minisztériumnál és nyert.

„A beruházás még folyamatban van, de több eszköz kihelyezése már az elmúlt időszakban megtörtént” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila. A polgármester hozzátette: a közeljövőben még a gyerekek és a nők számára is használatos szabadtéri kondi gépeket helyezik ki.

A tó délnyugati sarkában lévő füves futballpálya helyén épül a tizenöt eszközzel felszerelt, kültéri sportpark, a futókörön belüli részen. Egyebek között párhuzamos korláttal, húzódzkodásra és tolódzkodásra alkalmas szerrel, de létramászásra, lépcsőzésre és függeszkedésre is lehetőségük lesz a sportolni vágyóknak.

„A város ismét egy eredményes és sikeres pályázatot nyújtott be, ennek köszönhetően még idén, de legkésőbb jövő év elején teljesen elkészülhet a kondipark, amely fiataloknak és idősebbeknek egyaránt nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Az eszközök rendkívül hasznosak, hiszen használatuk nem kerül pénzbe és a zárt konditerem helyett a szabad levegőn dolgozhatnak velük a sportolni vágyók” – emelte ki Molnár Attila.