A tájékoztatón Molnár Attila elmondta, hogy nemrég sikeresen pályázott az önkormányzat a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Esély Otthon című felhívására, amelynek köszönhetően mintegy 200 millió forint támogatás érkezett a városba.

„A forrásból 21 bérlakás újul meg a közeljövőben, amelyekbe olyan 18 és 35 év közötti fiatalok költöznek majd, akik Komáromban valamilyen hiányszakmában dolgoznak” – emelte ki a polgármester.

Nagy Nikolett, a FILO egyik tagja a tájékoztatón elmondta, hogy egyesületük alapvető céljai közé tartozik a komáromi fiatalok képviselte.

„Az önkormányzat számos támogatást nyújt a helyi fiataloknak, hiszen a csokot igénybe vevőknek telket biztosít, valamint az újszülötteket és szüleiket, illetve a párok első házasságkötését is 100 ezer forinttal támogatja” – emelte ki Nagy Nikolett. Hozzátette: javaslatot tettek, hogy vezesse vissza a városvezetés a párok első lakásvásárlásának támogatását.

Vajda Bence, a FILO alelnöke úgy fogalmazott, hogy szükség van egy olyan támogatási rendszerre, amellyel a komáromi fiatal párokat egyszeri, vissza nem térítendő több százezer forintos anyagi támogatással segíti az önkormányzat.

Czunyiné Bertalan Judit elismerően nyilatkozott arról, hogy a Fiatal Lokálpatrióták Egyesülete felvállalta a város fiataljainak az érdekképviseletét és kommunikációba kezdett a városvezetéssel.

„Az önkormányzat a Fiatal Lokálpatrióták Egyesületével együttműködve egy biztos és biztonságos jövőt teremthet a helyi fiataloknak” – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.