Teljesen elkészült az Újszállási út felújítása, amelyet szerdán délelőtt Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Molnár Attila polgármester és Czita János alpolgármester adott át. A fejlesztésnek köszönhetően 1335 méter hosszan, hat és fél méteresre szélesedett az út, amelynek jól erősebb lett a teherbírása a korábbinál. A szélesítés és az burkolat megerősítése mellett a szakasz vízelvezetését is kiépítették a szakemberek.

Az eseményen Czita János elmondta, hogy nagy öröm ez a koppánymonostori városrészen élőknek, hiszen könnyebben és gyorsabban elérik el az itt élők az 1-es számú főutat, emellett az ipari parki beruházásokat is szolgálja a fejlesztés.

Molnár Attila kihangsúlyozta, hogy Komárom történelmének egyik legnagyobb útfelújítása zajlott az elmúlt időszakban, ugyanis csaknem 300 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg az útszakasz, mintegy másfél kilométeren. A polgármester kitért arra is, hogy folyamatban vannak a tárgyalások a közútkezelővel az Újszállási út és az 1-es számú főút csomópontjának új kialakításáról, valamint az 1-es számú főút kiszélesítéséről a koppánymonostori lehajtó és a vasúti átjáró között.

Czunyiné Bertalan Judit úgy fogalmazott, ahhoz, hogy ez a fejlesztés megvalósulhatott szükség volt a kormány aktív gazdaságpolitikájára, hiszen az ország egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása zajlik jelenleg Komáromban. Emellett hozzátette: szükség volt az önkormányzat fegyelmezett gazdálkodására is.