Kedvező időjárás esetén március 23-án 9 és 13 óra között folytatódik a Selye János kórházkert kitakarítása, amelyhez bárki csatlakozhat. A kezdeményezés még 2015-ben indult el azzal a céllal, hogy évente akár több alkalommal is, ha nem is az egészet, de a kórházkert egy részét rendbe tegyék a természetbarátok, akik megpróbálják visszaállítani eredeti állapotába a parkot.

„Aki tud, az mindenképpen hozzon magával saját eszközöket – metszőollót, ágvágót, baltát, kézifűrészt, vagy gereblyét –, de mindenki számára biztosítunk majd szerszámokat” – mondta el a Helyi Híradóknak Juhász Márton. A Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője, az akció egyik főszervezője hozzátette: idén is meleg teát és zsíros kenyeret adnak a segítőknek, azonban, aki esetleg házi süteménnyel vagy pogácsával készül, azt szívesen fogadják.

Az önkéntesek mellett természetesen most is bekapcsolódnak a munkálatokba a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a cég gépeivel.

„Szeretnénk idén több családot, gyerkőcöt kicsalni a kertbe, így nekik külön kedveskedünk. Madárodúkat készítünk, amelyek később kihelyezésünk a parkba. Emellett Bognár Balázs rövid ismertetőt tart a környéken fészkelő madarainkról és az odútípusokról” – emelte ki Juhász Márton.

Kitért arra is, hogy kedvezőtlen időjárás esetén később lesz a kórházkert takarítása.