Tizenöt kisbabát köszöntött szerdán a Városháza dísztermében Molnár Attila polgármester, valamint Nagy Nikolett és Vajda Bence a Fiatal Lokálpatrióták Egyesületének (FILO) tagjai a hagyományos babaköszöntőn.

Molnár Attila polgármester kezdeményezésének köszönhetően – a korábbiakkal ellentétben már nem negyedévente, hanem – kéthavonta köszönti a városvezetés a komáromi újszülötteket és szüleiket. Ilyenkor minden alkalommal az édesanyákat egy-egy szál rózsával fogadja a polgármester, valamint minden család egy fiús vagy egy lányos ajándékcsomagot kap. Emellett egyszeri 100 ezer forintos kelengyepénzzel járul hozzá a családbővítéshez az önkormányzat.

A polgármester elmondta, hogy évről évre egyre nagyobb a gyerekvállalási kedv, így gyarapodik Komárom.

„Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy Komárom egy élhető város legyen. Ez az a hely, ahol valóban érdemes megalapozni a jövőt” – fogalmazott Molnár Attila.

Nagy Nikolett, a FILO egyik tagja kiemelte, hogy egyesületük célja a komáromi fiatalok képviselte. Hozzátette: számos támogatást nyújt a városvezetés a fiataloknak, de nemrég javaslatot tettek, hogy vezesse vissza a a párok első lakásvásárlásának támogatását.

Vajda Bence, a FILO alelnöke elmondta, hogy szükség van egy olyan támogatási rendszerre, amellyel a komáromi fiatal párokat egyszeri, vissza nem térítendő több százezer forintos anyagi támogatással segíti az önkormányzat.