Visszaégett a gázégő és tűz keletkezett egy ácsi családi ház garázsában a Zúgó utcában vasárnap délután. A tűzhöz a komáromi hivatásos és a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik megakadályozták a lángok továbbterjedését és három PB gázpalackot is kivittek a helyiségből. A tűzben senki sem sérült meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Garázstűz, veszélyes faág, liftbe szorulás – siettek a tűzoltók
 

 

Fakidőléshez riasztották vasárnap reggel a tatabányai hivatásos tűzoltókat és a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet Tatabányán a Köztársaság útjára. Egy nagyméretű faág tört le a járda felett és veszélyeztette az arra közlekedőket. Az egyesület tagjai biztosították a helyszínt, amíg a tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszám segítségével eltávolították a növényt. Személyi sérülés nem történt.

Garázstűz, veszélyes faág, liftbe szorulás – siettek a tűzoltók
 

 

Vasárnap délután kapták a riasztást a tatabányai hivatásos tűzoltók, hogy Tatabányán a Mártírok útján két felnőtt és egy kisgyermek szorult be a lakóépület felvonójába. A lift az ötödik emeletnél rekedt meg. A tűzoltók egy speciális berendezéssel nyitották ki a lift ajtaját, ennek köszönhetően a bent rekedtek sértetlenül ki tudtak szállni.

Tűzhelyen felejtett étel füstölt Tatabányán a Dózsakert utca egyik első emeleti lakásában péntek délután. A tatabányai hivatásos tűzoltók létra segítségével az ablakon keresztül hatoltak be a lakásba, ahonnan egy embert kihoztak és átadták a mentőknek, akik megfigyelésre kórházba szállították. A ház többi lakója az utcán várt addig, amíg a tűzoltók átszellőztették az épületet.

Összehordott szemét gyulladt meg péntek délután a szárligeti Árpád utcában, amit a tatabányai hivatásos tűzoltók oltottak el. Személyi sérülés nem történt.