A Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal nagyszabású emléktornát rendez február 24-én Czibor Zoltán emlékére a Városi Sportcsarnokban, ahol a Komárom VSE U 11-es korosztályos csapata mellett többek közt a Honvéd FC Budapest, az MTK Budapest, az FC DAC Dunaszerdahely, az Academia Brosvszky Arad és az FC Komarno együttese is pályára lép.

„Az eseménnyel egyrészt megemlékezünk az Aranycsapat kiváló játékosáról, Komárom leghíresebb személyéről, valamint versenyzési lehetőséget biztosítunk a fiataloknak” – mondta el a Helyi Híradóknak Vörösházi Tibor. A Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal elnöke hozzátette: a torna fontos eleme emellett, hogy a labdarúgás sportágat népszerűsítésék az U11-es korosztályú fiatalok körében.

„A csapatokat két 5-ös csoportba sorsoltuk. A csoportokban körmérkőzéses rendszerben játszanak a fiatalok. A csoportok 1-2. és 3-4. helyezett fiatal labdarúgói keresztbe játszással döntenek a helyosztó mérkőzések pozícióiról. A két csoport 5. helyezett gárdái mérkőznek meg a torna 9-10. helyezéséért. A további mérkőzéseken döntenek a csapatok a végső helyezésért. A döntőbe jutó együttesek a Czibor Zoltán Kupa elnyeréséért mérkőznek meg” – emelte ki az elnök.

A torna vasárnap 9 órakor kezdődik. Az ünnepélyes megnyitó 15 órakor lesz a sportcsarnokban. Az eredményhirdetést pedig várhatóan 18 óra 15 perckor tartják.