2010-ben alakult meg Komáromban az Idősügyi Tanács az Őszirózsa nyugdíjas klub, a Komáromi Nyugdíjas Egyesület, a Nőklub és a Szőnyi Nyugdíjas Klub részvételével. Az egyesületek vezetői évente többször is összeülnek, hogy megtárgyalják az elmúlt időszak eseményeit és új terveit. Kedden délelőtt ismét összeült az Idősügyi tanács a városházán. Az ülésen Molnár Attila polgármester és Czunyiné Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

Dikácz Lászlóné az Őszirózsa nyugdíjas klub vezetője elmondta, hogy idén emelkedett a létszámuk, így már 57 aktív tagja van az egyesületüknek.

„Augusztusban kenyérszentelő ünnepet tartottunk Máté László esperessel és a Garabonciás Néptáncegyüttessel. Az őszi kirándulásunkat Gödöllőre és Hatvanba tervezzük, majd közösen megünnepeljük az Idősek világnapját” – emelte ki Dikácz Lászlóné.

A Komáromi Nyugdíjas Egyesület tagsága fiatalodott, tudtuk meg Szabó Edit vezetőtől, ennek köszönhetően számos olyan programot szerveztek, melyek a sporthoz és a tánchoz kapcsolódnak.

„Két kirándulásunk volt nemrég, jártunk Székesfehérváron és az Őrségben is, szeptember végén pedig Esztergomba és Péliföldszentkeresztre látogatunk el” – hangsúlyozta a Komáromi Nyugdíjas Egyesület vezetője.

Az 1952 óta működő Nőklub, amely a legrégibb közösségformáló klub a városban, jelenleg népes táborral, 116 taggal büszkélkedhet.

„Megéri hozzánk csatlakozni, hiszen a közösségünk évente több kulturális, szórakoztató és hagyományőrző programokat szervez. Voltunk idén a Hóvirág-túrán, valamint jártunk a Nagybörzsönyben és Szentendrén is. Októberben pedig Győrbe szervezünk színházlátogatást” mondta Vas Gyuláné a Nőklub vezetője.

Színes hónapokat tudhat maga mögött a Szőnyi nyugdíjas klub is, mely minden évben kiválaszt egy témát.

„Idén a hajózás a témánk, így a kirándulásainkat is ennek tudatában szerveztük meg. Először a helyi hajózási múzeumot néztük meg, majd Zebegénybe és Fertődre is ellátogattunk. A kirándulások mellett szívesen segítünk társadalmi munkánkkal, mert azt valljuk, hogy jobb adni, mint kapni. A Szőnyi Kulturális Egyesület, a Szőnyért Cselekvők Közössége, a Selye János Kórház és az Endresz Csoport is bármikor számíthat ránk” – hangsúlyozta Bera Jánosné a Szőnyi nyugdíjas klub vezetője.