Március 22-én 26. alkalommal rendezi meg a Szőnyi Kulturális Egyesület a nemzetközi borversenyét a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban. A pénteki megmérettetésre március 21-én 9 és 19 óra között lehet leadni a nevezéseket. A szervezők fajtánként két üveg mintát várnak a boros gazdáktól.

„A verseny különlegessége, hogy nemcsak a környékből és hazánkból, hanem határon túlról is érkeznek általában borok” – mondta el a Helyi Híradóknak Nyikus Anna. A Petőfi Sándor Művelődési Ház vezetője hozzátette: tavaly érkeztek például nedűk Tihanyból, Szekszárdról, és a felvidékről is. Csaknem száz mintát bírált el a szakmai zsűri.

A húsz pontos értékelésnél idén is a tisztaságot, a színt, az illatot és a harmóniát figyeli a szakmai zsűri kilenc tagja, akik között lesz hazai és felvidéki pontozó bíró is.

Az eseményen a korábbi évek hagyományainak megfelelően a Duna Népdalkör közreműködik, amelynek tagjai boros dalokkal készülnek a résztvevőknek. A zsűrizés és az eredményhirdetés után, vacsorával, kötetlen beszélgetéssel és bállal várja a boros gazdákat a rendezvény.