A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly is elindította országos pályafejlesztési programját, amelynek köszönhetően számos településen lehetőség nyílt kültéri kézilabdapályák építésére, illetve meglévő kézilabdapályák felújítására. A felhívásra Komárom is pályázott és nyert, aminek köszönhetően a TSZC Kultsár István Szakközépiskola és Szakiskola után, a Feszty Árpád Általános Iskolában is megvalósulhatott ez a fejlesztés. Az ünnepségen megjelenteket Kiss Mária az iskola igazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy régi álmuk vált valóra ezzel a fejlesztéssel.

Molnár Attila polgármester az átadón kiemelte, hogy az önkormányzat minden tőle telhető módon igyekszik megteremteni a legváltozatosabb sportolási lehetőségeket a városban.

„A városban mintegy 1500 diák sportol a különböző egyesületekben, amely országos szinten is kiemelkedő. Ez a beruházás is azt szolgálja, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra” – tette hozzá a polgármester.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy ezzel fejlesztéssel nemcsak az Feszty iskola, hanem Komárom is tovább gyarapodott.

Felújított kézilabdapályát avattak a Feszty Árpád Általános Iskolában
Logikai sorversennyel avatták fel a pályát a diákok

 

A szalagátvágás után a gyerek egyből birtokba vették a pályát. Az alsó tagozatosok színvonalas műsorral, a felső tagozatosok pedig logikai sorversennyel avatták fel az új játékteret.