Vasárnap sötétedés után nem sokkal Hajnal Dóra konferáló köszöntötte a Szabadság téren összegyűlteket, akik A manók és a Mikulás című előadás után, a Komáromi Dózsa György Általános Iskola diákjainak műsorát tekinthették meg. Ezután gyújtotta meg Molnár Attila polgármester az első adventi gyertyát a koszorún.

A gyertyagyújtás után Bros Gergely plébános úgy fogalmazott, hogy ez az ünnep, úgy van meg a szívünkben és az emlékeinkben, mint az az esemény, ami azon kevés dolgok közé tartozik az ember életében, ami mégiscsak valami jót, valami örömöt és boldogságot enged.

„Úgy gondolom, hogy mindannyian, amikor visszaemlékezünk, akkor ezt az örömöt és ezt a boldogságot éljük át minden évben” – emelte ki a plébános.

Máté László református esperes elmondta, hogy a négy adventi vasárnapon a koszorún felragyogó fények, olyanok, mint a jelzőfények, jelzik az ünnep közeledtét és a fény erősödése pedig a világosság győzelmét a sötétség felett.

A gyertyagyújtásnál Komáromi Katolikus Énekkar közreműködött. Majd a Mintapinty Zenekar szórakoztatta a közönséget mikulásváró családi koncertjével. Az első adventi vasárnapon több százan látogattak ki a térre és egyebek közt forró teát és forralt bort fogyaszthattak, de különleges ételeket is megkóstolhattak, a gyerekeknek pedig népi fajátékokból álló karácsonyi parkban szórakozhattak.