Magyarországon kiugróan nagyok a területi különbségek a képzett munkaerőt és a foglalkoztatottságot tekintve, valamint a munkanélküliség mértékét nézve. Kisbér vezetésével hét településből álló konzorcium állt össze, melyhez csatlakozott még az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) is, melyek közösen a humán közszolgáltatások fejlesztésének megvalósítása érdekében pályáztak és nyertek 500 millió forint.

A pénteki sajtótájékoztatón Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy az elmúlt időben jelentős fejlődésen ment át Kisbér, azonban a járási besorolás szerint még mindig a hátrányos helyzetű területek közé tartozik.

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette: még mindig van olyan feladat, ami ezt a felzárkóztatást segítheti, a most bejelentett projektnek ez egy fontos része.

„A képzések mellett a projekt az önkormányzatokat érinti leginkább, hiszen programszervezésekhez is hátteret biztosít a forrás, egyebek közt erdei-, kézműves-, lovas-, illetve sport táborok megvalósításához” – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

A konzorcium vezetőjeként Kisbér 122 millió forintot, a többi település pedig a konzorcium tagjaként: Ács 36 millió forintot, Ászár 33 millió forintot, Bábolna 38 millió forintot, Bakonysárkány 27 millió forintot, Ete 53 millió forintot, Tárkány 33 millió forintot, az OFA 156 millió forintot nyert a projekt megvalósítására.