A tervek szerint 2020-tól már a volt mezőgazdasági kombinát felújított épületében várhatja a látogatókat a Klapka György Múzeum, amely egyben helyet biztosít majd az ELTE BTK Régészettudományi Intézetének Ókori Régészeti Tanszékének is.

Molnár Attila polgármester úgy fogalmazott, hogy hamarosan kiírja a közbeszerzést a városvezetés. Kitért arra is, hogy ezzel a beruházással méltó helyre költözhet a Klapka György Múzeum római kori kiállítása, megújulva, kibővítve és a 21. század minden turisztikai és muzeális követelményének megfelelően.

A városvezetés három pályázati forrásból fejleszti a korábban feltárt római leleteknek helyet adó Klapka György Múzeum új épületét. Ezeknek köszönhetően a volt kombinát épületének földszintjére költözik a római kori kiállítás. Emellett megújul az emelet, valamint a tervek szerint az épület tetőterében egy oktatótért is helyet kapna, ez a fejlesztési elképzelés azonban egyelőre várólistás.

„Mivel várólistás az egyik benyújtott pályázatunk, így ha nekiállunk a felújításnak, akkor plusz forrást kell biztosítania az önkormányzatnak, hogy egyben megvalósulhasson a beruházás, amelynek köszönhetően Komárom hamarosan felkerül a felsőoktatás térképére” – emelte ki a polgármester.