Wass Albert halálának 21. évfordulójáról emlékeznek meg a komáromiak február 15-én a Városháza dísztermében. A megjelenteket Turi Bálint alpolgármester köszönti, majd Tanka László, főszerkesztő, a Wass Albert Emlékév főszervezője, a Panoráma Világklub alapító elnöke mutatja be az író-költő munkássága előtt tisztelgő Örökségkönyvet.

Az esten közreműködik Tarics Péter felvidéki Wass Albert Örökség-díjas előadóművész, Oláh Kálmán Pro Urbe díjas tanár, Wincze B. András dalszerző, gitáros-énekes és Turi Adrienn is, aki Wass Albert műveiből olvas fel a jelenlévőknek. Emellett a szervezők levetítik Szalay Róbert Wass Albert nyomában című filmjének egy részletét is.

Az ingyenes rendezvényt követően az Örökségkönyve dedikálja a szerző.

Wass Albert (Válaszút, 1908. január 8. – Astor, Florida, 1998. február 17.) erdélyi magyar író és költő, a magyar irodalom egyik legellentmondásosabb alakja; a hivatalos irodalomtörténet mintha tudomást sem venne róla, miközben mások a legnagyobbak között emlegetik. Masszív, politikai felhangoktól sem mentes kultusz alakult ki körülötte mind Erdélyben, mind Magyarországon. Egyik leghíresebb könyve a Kard és kasza, amelyben több generáción keresztül tekinti át a magyar történelmet, 1050-től egészen a jelenkorig, a saját, ősi nemzetségének történetén keresztül. Műveit Magyarországon a rendszerváltás óta jelentetik meg.