Az önkormányzat a helyi foglalkoztatókkal is együttműködve a munkaerő helyben maradását tűzte ki célul. Az „Esély Otthon” elnevezésű program keretein belül lakhatási- és munkavállalást ösztönző támogatásban részesítik a helyi, vagy a Komáromba költöző fiatalokat.

A pályázati kiírás elsődleges célja, hogy a városban élő 18-35 év közöttiek helyben tudjanak munkát vállalni és családot alapítani. Emellett lehetőséget nyújt arra is, hogy a hiányszakmákban dolgozó szakemberek számára is vonzóvá legyen Komárom és a városban telepedjenek le.

A projektnek köszönhetően összesen 21 önkormányzati bérlakást újít fel az önkormányzat, amelyekbe az elkövetkezendő hat évben, pályáztatás útján háromszor 21, a célcsoportba tartozó fiatalnak vagy családnak tudnak lakhatást biztosítani maximum 2 éven keresztül. Ezenkívül a projektidőszakban egy-egy évig 25-25 pályázó részesülhet helyi munkavállalást ösztönző anyagi támogatásban is. A támogatások feltétele, hogy a fiatal Komáromban foglalkoztatási jogviszonnyal és komáromi állandó lakcímmel rendelkezzen, életvitelszerűen városunkban lakjon, valamint közösségi célú helyi önkéntes tevékenységet végezzen.

December 10-ig lehet benyújtani a pályázatot, amely leadható személyesen is, az Arany János utca 17. szám alatti Arany 17. Rendezvényközpontban működő Projekt Irodában, hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, valamint pénteken 8 és 12 óra között. Postai úton a Komáromi Polgármesteri Hivatal 2900 Komárom Szabadság tér 1 címre várják a tendereket. Emellett elektronikusan is benyújtható a www.epapir.gov.hu weboldalon keresztül, saját ügyfélkapuval a Komárom Város Önkormányzata opción alatt.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint, a helyi munkavállalás megkönnyítése érdekében egy külön weboldal a www.komaromvar.hu is létrejött. Az oldal később Facebook-profillal is kiegészül, amely újabb lehetőséget teremt a pályázattal kapcsolatos információk eléréséhez, valamint helyi álláskereső portálként a komáromi vállalatok számára az aktuális nyitott pozíciók széleskörű meghirdetésére is alkalmas lesz.