A kormány a vidék népességmegtartó képességének javítása, a magyar vidékről történő elvándorlás megakadályozása érdekében „Esély Otthon” elnevezéssel pályázatot hirdetett az önkormányzatok számára, annak érdekében, hogy a vidéki fiatalok számára reális alternatívává váljon a helyben maradás, illetve az oda költözés, ezáltal a vidék népességmegtartó ereje és versenyképessége javuljon.

A pályázaton Komárom is részt vett és csaknem 200 millió forintot nyert el. Az önkormányzat a támogatás felét bérlakások felújítására és eszközbeszerzésre, egyebek közt konyhai- és egyéb elektronikai eszközök, bútorok vásárlására fordítja. A másik részéből pedig úgynevezett „soft” tevékenységeket valósítanak meg, egyebek mellett gazdaságfejlesztési cselekvési tervet és ifjúsági cselekvési programot, valamint tájékoztatási pontokat hoz létre.

A városvezetés a napokban 21 bérlakás felújítására ír ki újra közbeszerzést. A projekt 2021. január 1-jén zárul, de a bérlakások felújítását 2019. április 30-ig el kell végeznie az önkormányzatnak.

„A pályázat a fiatalokról szól, azonban ennek köszönhetően a város is tovább fejlődhet. A projekt segíthet az esetleges orvos- és munkaerőhiányt is pótolni Komáromban, és lehetőséget biztosít a helyi fiataloknak, hogy a városban fellelhető életlehetőségekkel élhessenek, és itt alapítsanak családokat” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila polgármester.