Vállalkozói fórumot tartott hétfőn délután Almásfüzitő a művelődési házban. A rendezvény célja volt, hogy a helyi vállalkozások tájékoztatást kapjanak a település közösségi életéről, valamint az önkormányzat jövőbeli elképzeléseiről és lehetőségeiről. A fórumon részt vett Czunyiné Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője és Popovics György a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke is.

Popovics György az előadás elején elmondta, hogy fontos egy önkormányzatnak a partnerkeresés és a partnerfelvétel, valamint szükség van arra, hogy kapcsolat legyen a vállalkozások és az önkormányzat között.

Ezután Beró László alpolgármester köszöntötte a sikeres vállalkozások képviselőit, akik iparűzési adójukkal hozzájárultak a község fejlődéséhez, valamint elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal indult ez a kezdeményezés. Évente legalább két alkalommal is tartanának előadást a településen a vállalkozásoknak és akár a civil szervezeteknek is.

Erősíti vállalkozói partnerségét Almásfüzitő
 

 

A jelenlévőkkel Szeidl Bernadett jegyző ismertette az idei költségvetés számait, melyből kiderült, hogy több mint félmilliárd forintból gazdálkodik idén a 2100 lelket számláló település. Mivel korábban nem részesült a község adósságkonszolidációban, így 53 millió forintos támogatást nyert el a kormánytól az önkormányzat, melyből parkosít, járdát építtet a település vezetése, emellett megvalósulhat a polgármesteri hivatal tetőszigetelése és napelemeket telepít az önkormányzat az épületre, valamint megújulni egy önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség is.

Az előadáson Hendrik Krisztina a megyei foglalkoztatási paktum partnerségi koordinátora, Juhász János a Komárom-Esztergom megyei Területfejlesztési Kft. ügyvezetője és Szendrői Dávid a Versenyhajó Kft. értékteremtési tanácsadója tartott rövid előadást a megjelent képviselőknek pályázati és finanszírozási lehetőségekről.

Az rendezvény végén Czunyiné Bertalan Judit kiemelte, hogy az a partnerség, amely elkezdett épülni a település vezetése és a helyi vállalkozók között, a jövőben nélkülözhetetlen társadalmi szerepvállalások és kapcsolatok megerősítését jelenti.